Kay Van De Blanke Duin

Na jarenlang fiere huiskatten te hebben vertroeteld,wou ik toch eens van naderbij kennis maken met hun andere soortgenoten.Na een bezoek aan een kattenshow in de nazomer van 1988 te Brugge,werd al bij het betreden van de hal  meteen duidelijk welk soort kat de bovenhand nam.Een imposante verschijning staarde ons bij het binnenkomen met een prachtig stel oranje fonkelende ogen in een mooie grote bolle kop aan,zijn machtig lijf tegen het kooitje aanleunend nodigde hij ons uit om nader kennis te komen maken,op het bijhorend kaartje stond te lezen "BRITS KORTHAAR".
Na enkele uren rondgekeken te hebben bij alle andere mooie aanwezige katten stond ons besluit vast,het zou een "BRIT" worden.Enkele weken later hadden we de kans om een nestje te gaan bekijken bij een fokster in de buurt,meteen viel de keuze op een lieve poes  die de statig klinkende naam "Kathinka Van Het Eeninkhof" droeg.Pas maanden later kwam er een vriendje bij met de welluidende naam "Kerenza van Morpheus".
Met deze combinatie werd in 1989  "Cattery Van De Blanke Duin" een feit.
Tot op heden,ben ik er nog steeds van overtuigd dat destijds het lieve karakter en die duivelse mooie ogen dit voor mekaar gekregen hebben. 

Opmerkingen

07.10.2016 18:00

Chris Ramoudt

Hallo mevrouw . Wou effen zeggen hoe blij we zijn met onze meid Brisbane .9 jaar geleden bij jullie gekocht ..grappig .lief ,speels en super mooi ✨✨✨